Fungujeme v režimu náhradního plnění!

Slovník pojmů, Strana 2

A B C D E F H I K L M R S W

Výpis slovníkových pojmů

Light Roast

Zvýrazňuje kyselost a jemnější tóny, často vhodné pro filtr.

Lungo

Delší espresso, jemnější, ale s více kofeinem.

Macchiato

Espresso „označené“ trochou mléčné pěny.

Medium Roast

Vyvážené pražení, hodí se jak pro espresso, tak pro filtrovanou kávu.

Mocha

Kávový nápoj s čokoládou a mlékem, sladší varianta latte.

Moka konvička

Domácí „italský presovač“. Voda se tlakem páry protlačí kávou a vznikne silná káva podobná espressu.

Ristretto

Ještě kratší a silnější verze espressa.

Robusta

Druh kávy s vyšším obsahem kofeinu, výraznější hořkostí a hutnějším tělem. Často se přidává do směsí pro intenzivnější chuť a hustou cremu.

Single Origin

Káva pocházející z jedné konkrétní oblasti, farmy či plantáže. Nese charakteristické vlastnosti místa původu.

Směs

Kombinace více druhů kávových zrn, která se míchají pro dosažení vyvážené chuti a stálé kvality.

Suchá metoda

Celé plody se suší na slunci. Káva bývá sladší a výraznější.

Washed

Kávové třešně se zbaví dužiny, promyjí pramenitou vodou a fermentují. Káva má čistší chuťový profil.

Ovládací prvky výpisu

37 položek celkem